Vitafor Derby

Vitafor Derby är ett kraftfoder som kan användas till alla typer av hästar. Vitafor Häst Derby passar mycket bra i foderstater med havre, grovfoder och mineralfoder eller som tillskott i foderstater med färdigfoder. Havre är ett bra fodermedel till hästar, men stora givor havre medför mycket stärkelse som kan leda till störningar i hästens fodersmältning. Energin i Vitafor Derby kommer ifrån fiber med hög smältbarhet, samt socker och fett. Det lägre innehållet av stärkelse och protein balanserar foderstaten väl. Derby kan även användas som ett havrefritt alternativ till de hästar som reagerar negativt på havre i foderstaten.


Vitafor Derby dammar inte eftersom den är pelleterad och den behöver inte blötläggas före utfodring. Byt ut en del av havren eller färdigfodret mot Vitafor Derby eller använd det som det enda kraftfodret.

Du kan läsa mer om Vitafor Derby i produktbladet.

PDF

Tillbaka

Vilomixs hästsortiment Vitafor är anpassat för de svenska förhållandena för att ge det bästa tillskottet av mineraler och spårämnen. Vi anser också att det är viktigt med bra råvaror och ställer alltid höga krav på råvarukvaliteten.